Siirry sisältöön

Rohkeasti yrittäjäksi – valmennuksen avulla voi löytyä uusi suunta

Ishmeal Armoon tarina on inspiroiva esimerkki siitä, miten oikea ohjaus ja tuki voivat avata ovia menestyksekkäälle urapolulle. Hänen matkansa kohti oman yrityksen perustamista sai alkunsa Minna Ikäheimosen uravalmennuksessa, jossa hän löysi intohimon yrittäjyyteen. Tänä päivänä Ishmeal onnistuneesti pyörittää yritystä omien kiinnostuksen kohteidensa parissa.

Uravalmennus antaa tukea oman uran suunnitteluun

Uravalmennus on prosessi, jossa yksilö saa ohjausta ja tukea oman uransa suunnitteluun, kehittämiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. Uravalmennuksen tavoitteena on auttaa yksilöä löytämään omat vahvuutensa ja kiinnostuksenkohteensa sekä kehittämään tarvittavia taitoja ja strategioita urallaan etenemiseen.

Valmennus voi tapahtua yksilövalmennuksena tai ryhmävalmennuksena, ja se voi olla joko lyhytkestoinen tai pidempiaikainen prosessi riippuen yksilön tarpeista ja tavoitteista. 

Ishmealin tapauksessa uravalmennus alkoi yksilövalmennuksena, mutta hänen kehittyessään ja tarpeiden muuttuessa, valmennus muuttui business coaching -valmennukseksi.

Kuvassa: Ishmeal Armoo

Valmennuksen avulla syntyi uusi polku yrittäjänä

Ishmeal, ammatiltaan autonasentaja, oli erityisen kiinnostunut teknisestä urasta. Kun Minna sai tiedon Vantaalla alkavasta kevyiden sähköajoneuvojen yrittäjäkoulutuksesta, hän muisti Ishmealin kiinnostuksen alaa kohtaan. Kyseinen e-liikennevälineiden koulutus oli juuri alkamassa ja täysin uusi innovaatio Suomessa.

Koulutuksen aloittaminen kevyiden sähköajoneuvojen parissa oli Ishmealille täysin uusi kokemus, mutta hän tarttui siihen innolla. Minnan suosituksesta Ishmeal haki, pääsi koulutukseen ja vuoden 2024 alussa hän valmistui. Koulutuksen ja Minnan antaman coachingin ansiosta Ishmeal hankki tarvittavat tiedot, taidot sekä rohkeuden perustaa oman yrityksen.

“Olen saanut todella paljon itsevarmuutta ja rohkeutta yrittäjyyteen, kun tiedän, että minulla ammattilainen ja asiantuntija tukenani. Kiitos kuuluu Minnalle”, Ishmeal summaa.

Yrittäjäksi Turun maisemiin

Nykyään Ishmeal on ylpeä sähköpyörien ja autojen korjauspalveluita tarjoavan yrityksensä EV&BIKES SERVICE Oy:n omistaja Turussa. Yritys kuuluu myös uuteen toimintaa varten perustettuun eBikesPilot ketjuun. Minna ei ole jättänyt Ishmaelia oman onnensa nojaan vaan heidän yhteistyönsä jatkuu edelleen ja Minna tukee Ishmealia kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä haasteissa ja kysymyksissä. Minnan asiantuntemus ja kannustus ovat olleet Ishmealille korvaamattomia voimavaroja.

Ishmeal painottaa, kuinka Minnan tuki on ollut hänelle merkittävässä roolissa. Hän kiittää Minnaa luottamuksesta, joka on antanut hänelle tarvittavaa itsevarmuutta ja rohkeutta uuden yrittäjyyden polulla. Ismael muistelee, että aiemmin hän koki pelkoa ja epävarmuutta, mutta nyt hän tuntee olevansa valmis kohtaamaan uudet haasteet yrittäjänä.

“Edellisessä elinkeinoharjoittelusta tuli pelkoa ja epävarmuutta, mutta Minnan ansiosta olin valmis uudelleen yrittäjäksi. Kiitos rohkaisusta ja neuvoista,” Ishmeal kiittelee.

Business coachingin monet hyödyt

Business coach tarjoaa uusille yrittäjille arvokasta apua ja tukea eri liiketoiminta-alueilla. Tämä sisältää muun muassa strategisen suunnittelun, liiketoiminnan kehittämisen, johtajuustaitojen ja motivaation ylläpidon sekä verkostoitumisen tukemisen. Näiden avulla yrittäjät voivat menestyä ja kasvaa liiketoiminnassaan.

”Esimerkiksi Ishmealin kanssa kävimme yhdessä läpi kaikki ne erilaiset tilanteet, joita yrittäjänä aloittaessa voi kohdata. Keskustelimme perustamisvaiheen toimenpiteistä, liiketilojen vuokrauksesta aina markkinointiin,” Minna selventää.

Ishmealin tarina on loistava esimerkki siitä, miten oikeanlainen tuki ja ohjaus voivat muuttaa elämän suunnan ja avata uusia mahdollisuuksia. Business coach toimii tukena ja turvana uransa alkutaipaleella seisoville rohkeille ihmisille, kuten Ishmealille, tarjoten arvokasta opastusta ja kannustusta matkalla kohti menestystä.

Uusimmat blogiartikkelit

| Referenssi

Business Coach pitkän linjan yrittäjän tukena

Lue lisää

| Yrittäjyys

Aloittelijan opas osakeyhtiön perustamiseen

Lue lisää

| Yrittäjyys

Yrittäjyys – uusi mahdollisuutesi urallasi?

Lue lisää

| Yrittäjyys

Matkani yrittäjänä ja valmentajana

Lue lisää