Siirry sisältöön

Business Coach pitkän linjan yrittäjän tukena

Business coach voi tarjota pitkän linjan yrittäjälle objektiivista näkökulmaa liiketoimintaan, auttaa asettamaan selkeitä tavoitteita ja laatimaan strategioita niiden saavuttamiseksi.

Susanna Makaroffille business coach antoi rohkaisua päätöksentekoon uuden liiketoimintaidean kanssa. ”Business coach Minna on kuunteleva, aidosti kiinnostunut ja omakohtaisesti yrittäjän arkea ja haasteita kokonaisvaltaisesti ymmärtävä valmentaja. Hän suhtautuu asioihin realistisesti ja rauhallisesti, antaa tarvittaessa selkeitä next steppejä ja rohkaisee tekemään päätöksiä,” Susanna kertoo.

Kuvassa: Susanna Makaroff

 

Yrittäjien business coach hyödyntää omaa yrittäjäkokemusta

Kokenut business coach voi myös tarjota mentorointia ja jakaa omaa kokemustaan liiketoimintaan liittyvissä tilanteissa. Tämä auttaa yrittäjää näkemään asioita uudella tavalla, pitämään liiketoiminnan kilpailukykyisenä ja kasvattamaan sitä.

Lisäksi business coach voi auttaa yrittäjää innovoimaan täysin uusia liikeideoita tarjoamalla luovia ajatusmalleja, haastamalla perinteisiä näkemyksiä ja tukemalla ideoiden kehittämisessä ja testaamisessa. Tämä mahdollistaa joko uusien markkinamahdollisuuksien tunnistamisen, yrityksen toiminnan monipuolistamisen tai täysin uuden liiketoiminnan starttaamisen.

Kokeneen yrittäjän tukena uuden innovoinnissa

Susanna Makaroff on syksyllä 2004 oman yrityksen perustanut viestinnän, markkinoinnin ja brändäyksen asiantuntija. Susanna jakoi kanssamme uuden liikeidean, jonka taustalla oli hänen oma rankka kokemuksensa vuosia kestäneestä homekotipainajaisesta oikeustaisteluineen sekä vilpitön halu auttaa muita samaan tilanteeseen joutuneita. Susanna oli kirjoittanut aiheesta päiväkirjamerkintöihinsä perustuvan ja paljon julkisuutta saaneen tarinallisen tietokirjan Homeäidin päiväkirja ja auttanut kirjan julkaisun jälkeen jopa satoja suomalaisia ilmaiseksi. Hän huomasi, ettei vastaavaa palvelua vielä tarjottu Suomessa, vaikka homeongelmista kärsiviä oli vähintäänkin kymmeniätuhansia eri puolilla maata. Liikeidea oli lupaava, mutta Susanna kaipasi rohkaisua ja tukea päätöksenteossa, erityisesti yritysmuodon valinnassa.

Tästä starttasi Susannan ja business coach Minna Ikäheimosen yhteistyö. He alkoivat yhdessä selvittämään erilaisia vaihtoehtoja ja arvioida niiden vahvuuksia sekä heikkouksia. Tämän jälkeen Susanna laati liiketoimintasuunnitelman, jonka viimeistelyssä Minna oli apuna. Yhteistyön aikana he pohtivat myös erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotka voisivat tarjota uudelle yritykselle kevyemmän riskin alkuvaiheessa, jolloin tuloja ei vielä ole, mutta kuluja senkin edestä.

“Minna auttoi minua muun muassa uuden yrityksen liiketoimintasuunnitelman kirkastamisessa sekä riskien näkökulmasta uuden yrityksen starttivaiheeseen tarvitun rahoituksen eri vaihtoehtojen kartoittamisessa,” Susanna kertoo tyytyväisenä.

 

Yrittäjä on usein yksin päätöksenteossa

Susanna oli vasta ehtinyt käynnistää uuden yrityksensä toiminnan ja lanseerata palvelun omissa somekanavissaan, kun sen liiketoiminta päätyi uudelle omistajalle. Kahden yrityksen pyörittäminen samanaikaisesti osoittautui liian haastavaksi yhtälöksi ja Susanna päätti keskittyä viestinnän, markkinoinnin ja brändäyksen asiantuntijapalveluja tarjoavan Suunnittelutoimisto Lähteen luotsaamiseen.

Susanna kiittelee Minnaa avusta:

“Huolimatta siitä, että on oman alansa asiantuntija, voi yrittäjällä tai yritysjohtajalla tulla kiireen, paineiden ja eri vaihtoehtojen runsauden keskellä vaikeus hahmottaa yksin sitä kaikkein parasta vaihtoehtoa. Lopullisten päätösten ja valintojen tekemiselle voi olla korkea kynnys ilman toista näkökulmaa, rohkaisua ja tukea.

Olen erittäin tyytyväinen valintaani keskittyä viestintäalan töihin ja luopua Homekonsultti-yrityksestä. Olen kuitenkin vapaa-ajallani jatkanut aktiivisesti yhteiskunnallista vaikuttamistyötä home- ja sisäilma-asioissa ja homekodin omistajien oikeusturvan parantamisessa. Itselleni on tärkeää laittaa hyvää kiertämään. Haluan käyttää omaa ammatillista kokemustani ja osaamistani myös yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden edistämiseen. Keväästä 2022 lähtien olen toiminut aktiivisesti myös Ukrainan puolesta perustamalla äitien rauhanjärjestön Mothersforpeace ry:n ja järjestämällä useita rauhankulkuetapahtumia Helsingissä.”

 

Mentoroinnin ja coachingin tehokas liitto

Coaching, johon voidaan sisällyttää kokeneen ammattilaisen toimesta myös mentorointia, antaa hyvät mahdollisuudet prosessoida olemassa olevaa ongelmaa tai vaihtoehtoja.

“Susannan kanssa saimme lyhyessä ajassa hyviä tuloksia, joista hän pääsi jatkamaan seuraavaan vaiheeseen. Olen tutkinut kasvatustieteen proseminaarityössäni mentoroinnilla saavutettavaa hyötyä. Tutkimukseni vastaajista jokainen oli sitä mieltä, että mentoroinnilla ja coachingilla saavutetaan parempia tuloksia kuin yksin pohtimalla. He kokivat, että mentori/coach olisi hyvä olla pysyvänä ilmiönä,” Minna kertoo.

Uusimmat blogiartikkelit

| Referenssi

Rohkeasti yrittäjäksi – valmennuksen avulla voi löytyä uusi suunta

Lue lisää

| Yrittäjyys

Aloittelijan opas osakeyhtiön perustamiseen

Lue lisää

| Yrittäjyys

Yrittäjyys – uusi mahdollisuutesi urallasi?

Lue lisää

| Yrittäjyys

Matkani yrittäjänä ja valmentajana

Lue lisää