Siirry sisältöön

Matkani yrittäjänä ja valmentajana

Valmentajana autan sinua kohti menestystä ja hyvinvointia

Yrittäjyys vaatii omanlaistaan elämänasennetta ja kokonaisvaltaista työhön sitoutumista. Olen toiminut yrittäjänä yli 30 vuotta ja matkani alkoi jo nuorena. Matka on ollut täynnä oppimista, kehittymistä sekä kasvamista. Olen perustanut useita yrityksiä ja kohdannut monenlaisia haasteita matkani varrella. Yrittäjänä toimiminen ei ole aina ollut helppoa, mutta se on ollut ainoa oikea tie minulle – minun intohimoni. Olen myös aikuinen alanvaihtaja, joka kouluttautui uudelleen ja aloitti valmennustoiminnan keväällä 2022.

Tällä hetkellä yhdistän yrittäjyyden tuoman kokemuksen sekä intohimoni valmentamiseen. Ulkopuolisen sparraajan kanssa on hyvä jakaa kokemuksia ja usein kipeistäkin asioista uskalletaan puhua avoimemmin kuin muiden yrityksessä työskentelevien kanssa. Tässä blogissa avaan hiukan taustaani, jotta voit oppia tuntemaan minua enemmän. Toivon, että voin inspiroida ja tukea sinua omalla polullasi.

Yrittäjä ja aikuinen alanvaihtaja

Matkani yrittäjyyden maailmaan alkoi jo 1990-luvun alussa, jolloin Suomi oli suuren laman kourissa. Yrittäjyyden ilot ja haasteet ovat tulleet tutuiksi vuosien saatossa. Oman yrityksen pyörittäminen on opettanut minulle muun muassa, että menestys ei ole pelkkä päämäärä vaan se on myös asenne. Avoimuus, uteliaisuus ja halu oppia uutta ovat avainasemassa.
Vuonna 2016 tutustuin ensimmäisen kerran coachingiin ja mentorointiin. Huomasin, kuinka paljon apua siitä on, kun voi miettiä ja pohtia yrittäjyyteen liittyviä asioita toisen ihmisen kanssa. Taitava mentori ja coach osaa oikeilla kysymyksillä auttaa löytämään ratkaisuja, kun itse tuntee olevansa jumissa.

Nyt olen itse kouluttautunut muun muassa business coachiksi ja aikuisopettajaksi. Vuodesta 2022 asti olen nyt toiminut sekä yrittäjien että korkeakouluopiskelijoiden valmentajana, coachina ja mentorina. Tämä uusi vaihe elämässäni yhdistää menneisyyden kokemukseni uuteen osaamiseeni sekä antaa minulle mahdollisuuden auttaa muita matkalla kohti menestystä ja hyvinvointia.

Moniosaajana yhdistän liiketoiminnan ja henkisen hyvinvoinnin

Vuosien saatossa olen hankkinut koulutusta eri aloilta, jotka ovat liittyneet sekä liiketoimintaan että henkilökohtaiseen kasvuun. Olen aikuiskasvatustieteen maisteri, suorittanut aikuisopettajan pedagogiset opinnot ja saanut tuotekehittäjän ja digitaalisen markkinoinnin ammattitutkinnot. Lisäksi minulla on YO-merkonomin tutkinto ja olen suorittanut Certified Business Coach -koulutuksen. Mindfulness-ohjaajana pystyn yhdistämään henkisen hyvinvoinnin ja liiketoiminnan näkökulmia, mikä on ollut minulle erityisen tärkeää.

Tutkinnot:

  • Aikuiskasvatustieteen maisteri
  • Aikuisopettajan pedagogiset opinnot
  • Tuotekehittäjän ja digitaalisen markkinoinnin ammattitutkinnot
  • YO-merkonomi, Mainoshoitaja (MAT)
  • Certified Business Coach
  • Mindfulness-ohjaaja

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja mentorointi

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on aina ollut minulle tärkeää. Olen toiminut kunnallispolitiikassa kahdeksan vuoden ajan, ja olen ylpeä siitä, että olen voinut tehdä osani oman kuntani ja sen asukkaiden hyväksi. Lisäksi olen ollut mukana Suomen Yrityskummit ry:ssä, joka tarjoaa apua ja tukea aloitteleville yrittäjille. Yrityskummit ovat antaneet minulle mahdollisuuden jakaa omaa kokemustani ja auttaa muita menestymään liiketoiminnassaan.

Tasapainon löytäminen kiireen keskellä

Oman jaksamiseni ja hyvinvointini ylläpitäminen on aina ollut minulle ensisijaisen tärkeää. Erityisesti yrittäjänä työskennellessä tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä nousee entistä suurempaan merkitykseen, sillä stressi ja kiire ovat yleisiä haasteita yrittäjän arjessa. Työn luonne on myös muuttunut huomattavasti aikaisemmista tehdastyön päivistä, ja siirtyminen fyysisestä työstä tietotyöhön on tuonut mukanaan uudenlaisia haasteita, joista mielenterveyden säilyttäminen voi olla toisinaan vaativaa.

Olen oppinut matkan varrella tehokkaita tapoja hallita työtä ja elämää, ja haluan jakaa näitä oivalluksia sinun kanssasi. Muun muassa mindfulnessin, golfin ja maalausharrastuksen kaltaiset keinot ovat olleet minulle erityisen hyödyllisiä rentoutumisen ja tasapainon löytämisessä kiireisen arjen keskellä.

Minna Golf-kentällä
Golfin parissa irtaudun arjesta

Tavoitellaan yhdessä hyvinvointia ja menestystä

Liiketoiminnan ja hyvinvoinnin yhteensovittaminen on minulle sydämenasia. Jokainen valmennettavani saa henkilökohtaista ohjausta ja tukea omien tarpeidensa mukaisesti. Haluan varmistaa, että jokainen saa juuri heille sopivia työkaluja ja neuvoja tasapainoisen ja menestyksekkään elämäntavan saavuttamiseksi.

Innostus ja osaaminen ovat voimavarojani, joita haluan hyödyntää muiden auttamiseen. Yrittäjyysvalmentajana ja mindfulness-ohjaajana pystyn yhdistämään kaiken sen tiedon ja kokemuksen, jonka olen kerryttänyt matkani varrella. Tavoitteenani on auttaa muita saavuttamaan omat tavoitteensa niin yrittäjinä kuin ihmisenä kokonaisvaltaisesti.

Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja palveluistani tai haluat keskustella kanssani – laita minulle viestiä tästä. Voit myös seurata juttujani LinkedInissä.

Kiitos, että luit tarinani. Ollaan yhteydessä!

 

Minna

Uusimmat blogiartikkelit

| Referenssi

Rohkeasti yrittäjäksi – valmennuksen avulla voi löytyä uusi suunta

Lue lisää

| Referenssi

Business Coach pitkän linjan yrittäjän tukena

Lue lisää

| Yrittäjyys

Aloittelijan opas osakeyhtiön perustamiseen

Lue lisää

| Yrittäjyys

Yrittäjyys – uusi mahdollisuutesi urallasi?

Lue lisää